A VHK Kft. tájékoztatója a tavaszi házhoz menő lomtalanítás rendszerében történő változásokról, a kommunális többlet hulladék megszüntetéséről

0
517
Alternatív szöveg
Hulladék mindig keletkezik

Horváth Zoltán, a “VHK” Nonprofit Kft. ügyvezetője az alábbi közlemény közzétételét kérte a társasházak Veszprémi Egyesületétől. Kérésének ez úton teszünk eleget.

A „VHK” Nonprofit Kft. 2016. május 1 és október 31 között, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a lakossági hulladékgyűjtési szerződések térítésmentes elemeként folytatja a házhoz menő lomtalanítást.
A társasházi lomtalanítás lebonyolításával kapcsolatban – többek között a TVE kezdeményezésére – változtatásokat is eszközlünk a jövőben.

tarsashazakveszprem_logo

A mellékelt nyomtatvány alkalmazásával szeretnénk a segítségére lenni, ill. megteremteni annak lehetőségét, hogy a társasházaknál a közös képviselő eljárjon az ott lakó ingatlan használók nevében a lomtalanítás megszervezésében, lebonyolításában. Számunkra is fontos a lomtalanítás zökkenőmentes lebonyolítása, ezért előre is tisztelettel köszönjük közreműködésüket.

 Más: A kommunális többlethulladék közterületi megjelenése sajnos probléma városunkban is.

szikla

A jelenség megszüntetése mindannyiunk érdeke. Ennek megfelelően két intézkedésről tájékoztatjuk.

Az ünnepeink a hosszú hétvégék alkalmával az ingatlan használók, a családok többet vásárolnak így a vegyes hulladék mennyisége megnő. Kérjük, hogy az ünnepekre, a hosszú hétvégékre, a képződő többlethulladék gyűjtésre rendeljenek edényzetet, melyeket kiszállítunk, a megrendelésnek megfelelő használat után beszállítjuk térítés mentesen, bérleti díjat sem számolunk fel.

Kiszámlázni csak az ürítési díját fogjuk a megrendelés nyomán.

Sajnos több társasház esetében a többlethulladék megjelenése szinte rendszeresnek mondható.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 46/2014.(XII.18.)Ör.- rel és a 39/2015. ( XI.26.)Ör-rel többször módosított 1/2014. (I.30.)önkormányzati rendelet az alábbiak szerint rendelkezik:

4.§   (2)       A hulladékgyűjtéshez az ingatlanhasználó olyan űrtartalmú, vagy darabszámú gyűjtőedényt vesz igénybe, hogy abban, vagy azokban a szállítási napok között keletkező hulladék elhelyezhető legyen.

          (3)         A gyűjtőedénybe vagy emblémázott gyűjtőzsákba csak olyan mennyiségű hulladék helyezhető el, hogy az edény teteje az elszállításra való átadáskor lecsukható, illetve az emblémázott zsák beköthető legyen.

          (4)         Ha az összegyűjtött hulladék mennyisége az ingatlanban egymást követően legalább 5 ürítés során meghaladja a gyűjtőedény űrtartalmát, és az ingatlanhasználó nem igényel a többlethulladék összegyűjtéshez a közszolgáltatótól gyűjtőzsákot, a közszolgáltató – az ingatlanhasználó írásbeli értesítése után – jogosult a gyűjtőedény számát megemelni vagy az alkalmazott gyűjtőedénynél eggyel nagyobb méretű gyűjtőedényre lecserélni, vagy megemelni az ürítési gyakoriságát. A közszolgáltatási díjat a megemelt darabszámú, vagy űrtartalmú, gyűjtőedény ürítése, vagy a megemelt gyakoriságú ürítés után kell megfizetni.

Kérjük, Önöket a rendeletben leírtaknak megfelelően vizsgálják felül a kommunális hulladékgyűjtésre használt edények méretét, mennyiségét, és az ürítés gyakorisággát, úgy hogy a kukák teteje ürítéskor lecsukott állapotban legyen!

A rendeletben leírtaknak megfelelően már elkezdtük a többlet hulladék dokumentálását. Melynek egy kritikus szintje után, felszólítást küldünk és érvényre juttatjuk rendeletben leírtakat, azaz megemeljük az edényzet darabszámát, vagy az alkalmazott gyűjtőedény méretét, vagy az ürítési gyakoriságát és annak megfelelően fogunk számlázni is.

 Tisztelt Közös Képviselő!

Kérjük, legyen partnerünk a többlethulladék közterületi megjelenésének felszámolásában!

Közös érdekünk, hogy még élhetőbb még tisztább, még szebb legyen a városunk.

Üdvözlettel:

Horváth Zoltán ügyvezető

(A közös képviselők meghatalmazásához szükséges nyomtatvány, honlapunk Dokumentumok oldaláról letölthető – a szerk.)

Nincs komment

Cikkhez írás

14 − kilenc =